Kis betekintést nyújtva 10. heti menükínálatunkban számos olyan ételt láthatsz majd, ami gombát tartalmaz. Talán a véletlen műve lenne? Netán tele van vitaminnal és rostokkal? Vagy esetleg azért, mert kistermelőktől tudjuk beszerezni?
Ha lejjebb olvasol mindez kiderül:)
Fontos tudni, hogy a csiperke gomba, amit mi is alkalmazunk ételeinkhez kitűnő szelén-, B2-; , B3-, B5-vitamin-, réz-, kálium-és foszforforrás. Mindezek a vitaminok segítenek abban, hogy a szervezet ne merüljön ki, energiát adjanak, és jótékony hatással legyenek az izmokra és a szívre.
Így a tél végeztével, mikor szervezetünk felélte az összes elraktározott vitamin forrását kiváló lehetőség pótolni őket, nem igaz?:)
A csiperkegomba felhasználható nyersen salátákhoz, levesnek, mártásnak, vajban párolva fokhagymával ízesítve, kalapját kivájva húsos töltelékkel megtöltve és kisütve, de rántva is kiváló étel készíthető el belőle.
Talán nem okoz nagy meglepetést, ha figyelmesen olvastad a cikk tetejét, de gomba alapanyagunkat kistermelői partnerünktől szerezzük be. Ők pedig nem mások, mint a FAYLEN Gomba Kft., mely egy termelői csoport, ami a minőségi gombatermelés szakmai egységesítésére, a tapasztalatok megosztására és a folyamatosan magas minőség biztosítására jött létre. Céljuk, hogy minél több, fejlődni képes gombatermesztőt eredményessé építsen egy korrekt, összetartó közösségben. A csoport tagjai a nagy hagyománnyal rendelkező, főként budafoki pincés gombatermelés tradícióját őrzik. A tagok legnagyobb felelőssége arra összpontosítani, hogy a pincés gombatermelés minősége folyamatosan a legmagasabb szintű legyen.
-
Rántott csirkecombfilé pirított zöldséges rizzsel
-
Thai csirke rizstésztával, ahol a keleti ízvilágát fokozza a bambuszrügy szelet, a földimogyoró, és a gyömbér egyvelege
-
Gombapaprikás kukorica tésztával, mely tartalmaz piros kápla paprikát is
Mind- mind ízletes ételek, tele vitaminnal és különféle ízvilággal rendelkeznek.:)
(Forrás: https://biotechusa.hu/your-body/miert-erdemes-gombat-enni/# )