újdonságok

„Ügyfeleink mondták”-Telefonos körinterjúnk tapasztalatai

Kedves Partneterink!

Nemrégiben készítettünk egy telefonos felmérést szolgáltatásunkkal kapcsolatban, mely egy rendkívül reprezentatív anyag lett számunkra, ebbe szeretnénk nektek is betekintést mutatni.

Múlthéten számos vásárlónkat megkerestünk azzal kapcsolatban, hogy mit gondolnak jelenleg a szolgáltatásunkról, illetve kaptunk számos remek és hasznos visszajelzést, mely alapján még hatékonyabban fogunk tudni működni a jövőben.

Első körben megtudtuk, hogy a kényelem és a praktikusság a legfontosabb számotokra, mely tartalmazza azt is, hogy mi megvásároljuk az alapanyagokat, illetve elő is készítjük őket ezzel is megkönnyítve a főzéseteket. Sokatok jelezte, hogy mennyire szeretik, hogy pikk-pakk megvan a szombat délelőtti ebéd és ezáltal mennyivel több idejük jut a családjukra vagy önmagukra, úgy, hogy ennek ellenére finom, ízletes, változatos és minőségi ételt tálaltok eléjük ebédnél. Emellett többen megemlítették, hogy nekik az is nagyon szimpatikus, hogy innovatív, kistermelői vállalkozás vagyunk. Ezúton is köszönjük az elismerő szavakat és hogy ti is hisztek abban, amiben mi, hogy a minőség a legjobb recept!

Ezek mellett kaptunk építő jellegű kritikákat is, melyeken igyekszünk rövid időn belül változtatni. Ilyen változtatás például, hogy a honlapon részletesebb leírás lesz a hozzávalókról, illetve az általános allergének feltűntetése is megjelenik majd a rendelések előtt.

Továbbá  a Pest megyei kiszállítás is már elérhető! Sokatok említette, hogy örülnének ismerőseik, kollégáik is neki, így kérünk titeket, hogy említsétek meg nekik, hogy ez is elérhető!

Szerencsére már nagyon ritkán fordul elő olyan, hogy más alapanyag kerül a csomagba vagy éppen hiányozzon belőle valami, de ha véletlenül előfordul nálatok ilyen, kérünk jelezzétek felénk!

 Voltak olyan kérések, hogy később lehessen leadni a hétvégi rendelést. Erre is keressük a megoldást. Rövid távú célunk megjelenni különböző termelői piacokon is hétvégenként. Így az oda legyártott termékekből akár last-minute leadású rendeléseket is ki tudunk majd szolgálni!

A csomagolás terén pedig eddig is újrahasznosítható csomagolásokat alkalmaztunk, mindezek mellet természetesen keressük a visszaváltható csomagolóanyagokat is!

A pdf-es főzési útmutatókat egy lépésenként lapozható applikációval fogjuk kiváltani, melyet ugyanúgy ki lehet majd nyomtatni. Mindez a honlapon lesz elérhető az ételek mellett. Ennek fejlesztése már elkészült, informatikai lépések vannak már csak hátra az aktiváláshoz.

Végül pedig a közterület felület eltűnésének esete a rendelések során. Utánanéztünk úgy néz ki sajnos ez egy programozási hiba, amit minél hamarabb igyekszünk megoldani!

A megkérdezettek többsége érdeklődését fejezte ki új ötletünk; a hétköznapi kiszállítás iránt. Jelenleg a menük összeállítása zajlik (Szívesen fogadjuk a Ti javaslataitokat is.)
Emellett influenszereink tartanak  főzéseket élő közvetítés formájában, ezekről időben értesítünk Benneteket!

Ez a telefonos körinterjú nagy segítséget adott ahhoz, hogy megtudjuk nektek mi a legfontosabb a szolgáltatásunkkal kapcsolatban, és javítsuk az eddig felmerült hibákat. Célunk, hogy folyamatosan fejlesszük szolgáltatásunk színvonalát, hogy egyre magasabb szinten felelhessünk meg elvárásaitoknak.
Szeretnénk időnként hasonló felméréseket végezni, mert számít a véleményetek!

 Köszönjük, hogy velünk vagytok, és szeretitek ételeinket! ❤️

Szép napot nektek! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük