Főzési útmutató

Bivalygulyás

Adatok

Képes főzési útmutató: https://fazekba.hu/FU_14

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézségi fok: Közepes
Allergének: – ; glutén, …
Kalória: 100 kcal / 1 adag
Csípősség: Nem csípős
Vegetáriánus: Nem
Hozzávalók:
1 – Sertészsír
2 – Babérlevél; Őrölt kömény; Piros kápia paprika; Só; Vöröshagyma
3 – Fokhagyma; Paradicsom
4 – Pirospaprika, őrölt
5 – Vörösbor
6 – Bivaly fartő; Étolaj
7 – Fehérrépa; Sárgarépa
8 – Burgonya
Szükséges eszközök:Botmixer, Fakanál, Fazék, Serpenyő

1. lépés

A zsírt (CS1) felolvasztjuk, majd amikor már forró, beletesszük a hagymát, a kápia paprikát, a babérlevelet, a sót és a köményt (CS2).

2. lépés

 Közepes lángon a hagymát addig dinszteljük, amíg össze nem esik, majd beletesszük a fokhagymát és a paradicsom kockákat (CS3).

3. lépés

Hagyjuk kicsit elfőni a levét, majd lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a pirospaprikát (CS4). Miután jól átkevertük, visszatesszük a tűzre pár másodperc alatt átpirítjuk és hozzáadjuk a vörösbort (CS5).

4. lépés

Kavargatás mellett hagyjuk a bort elfőni, majd az egészet zsírjára pirítjuk. Először felöntjük 1 dl vízzel, majd a vizet hagyjuk kicsit elfőni, azután megint felöntjük 1 dl-el. Még 2x ismételjük ezt, majd az utolsó felöntésnél 2 dl vizet adunk hozzá és hagyjuk lassú lángon főni 30 percig.

5. lépés

Amíg fő az alap, addig az olajban pácolt hús kockákra (CS6) egy forró serpenyőben hirtelen kérget pirítunk, majd félretesszük.

6. lépés

Miután kellően szétfőtt a levesalap egy botmixerrel leturmixoljuk, hogy szép selymes alapot kapjunk, majd beletesszük a körbepirított hús kockákat és 4dl vizet öntünk hozzá.

7. lépés

Fedő alatt, folyamatos kevergetés mellett legalább 1-1,5 órát főzzük, a folyadékot folyamatosan pótoljuk, majd ha már majdnem puhának érezzük a húst hozzáadjuk a sárgarépát és a fehérrépát (CS7).

8. lépés

15 perccel később pedig a burgonyát (CS8) adjuk a leveshez és felöntjük annyi vízzel, hogy még sűrű maradjon, de ne legyen vizes állaga. Folyamatos kóstolás mellett igény szerint sózhatjuk tovább az ételt. Ha megpuhult a hús és megfőttek a zöldségek tálalhatjuk az ételt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük