Alapanyagok

„Érezd a kenyér ízét!” Négy generáció tudása Szigetszentmiklóson

Budapestről Szigetszentmiklós ma már nem távolság, a Szabó malomban tett látogatás mégis kész időutazás. Öt múzeumba illő hengerszék, 1919 óta őrli itt a búzát és keveri össze az ocsúval.  A családi malom már 100 éve magas minőségű termékeket gyárt, hitvallásuk, hogy minőségi, egészséges ételek kerüljenek az asztalra, ebből kifolyólag a termékekhez adalékanyagot, lisztjavító szereket egyáltalán nem adnak. A magas minőség elérése és fenntartása miatt nagyüzemi mennyiségeket nem tudnak előállítani, de ezt egy cseppet sem bánják.

       

 

 A FAZÉKBA! ételeihez csakis a Szabó Malom termékeit használjuk!

 

Szabó malom látogatás

 

Az elveik tehát egyszerűek és egyértelműek: hagyományos technológiával, a legjobb minőségű búzából, adalékanyag-mentes, nagyon jó minőségű lisztet készíteni, kompromisszumok nélkül. Őket igazolja, hogy a náluk készült lisztet használják a legjobb magyar kézműves pékségek (pl. Marmorstein, Jacques Liszt, Búzalelke, Panificio il Basilico, Pékműhely) és olyan nagynevű cukrászdák is, mint például az Auguszt és a Nándori.

 

(Hazatalálás Szociális Szövetkezet Elnöke (Gyulayné Bori) vásárol lisztet a hétvégi menühöz.)

 

További információ és recept (a Szabó Malom lisztek felhasználásával) a Szabó Hengermalom weboldalán található 🍞: http://www.szabomalom.hu .

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük