egyéb

Mi az a panna cotta? Mivel tálald?

A panna cotta Észak-Olaszországból, származó édes, fényes felületű, vaníliától pettyezett puding, aminek már elterjedt a sós változata is.
Mindezt tojás nélkül készítik, jó minőségű, magas zsírtartalmú tejből és tejszínből. Ha jól kihűtjük, akkor kiváló fagylalt helyett, de bármikor remek desszert vendégség alkalmával is. A krém remegőssé tételében nagy segítségünkre lehet például a zselatin. A kész, zselésítővel kikevert, kihűlt krémet poharakba vagy kicsiny tálkákba kanalazzuk – attól függően, milyen formában kívánjuk szervírozni a desszertet.

Ha pohárban szeretnénk tálalni, érdemes valamilyen gyümölcsös rétegre ráhalmozni a krémet, amit a dermedést követően tovább díszíthetünk mentalevéllel, citromfűvel, bogyós gyümölcsökkel, aszalt ananásszal, pácolt narancshéjjal, szeletelt mandulával, esetleg csokoládéforgáccsal.

De nagyon jó ízkombináció érhető el egy kis csoki  vagy karamellaszósszal. Ebben a desszertben az a nagyszerű, hogy ha betartjuk a receptben leírtakat, szinte biztos, hogy egy remek, esztétikus édesség lesz az eredmény. Arról nem is beszélve, hogy mivel hűtést igényel, így előre is  elkészíthető.

Ha esetleg nem vagy annyira gyakorlott még a konyhában, akkor mindenképp javasolt a pohárkában hagyni a desszertet, így azon se kell aggódni, ha nem dermedt meg eléggé, mivel így nem fog darabokra hullani.:)

 

Forrás:https://www.mindmegette.hu/panna-cotta-az-olasz-csodadesszert-43082/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük