Főzési útmutató

Baconbe gyöngyölt, kéksajttal töltött csirkemell rizzsel és fűszeres karamellizált körtével

Adatok

 

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézségi fok: Nehéz
Allergének:
 Tej
Kalória: 450 kcal / 1 adag
Csípősség: Nem csípős
Vegetáriánus: Nem
Hozzávalók:
1 – Bacon (szeletelt)
2 – Csirkemell filé; Étolaj; Őrölt fehérbors
3 – Krémsajt; Rokfort, kék sajt
4 – Rizs
5 – Kristálycukor
6 – Körte
7 – Csillagánizs; Fahéj őrölt; Fehérbor; Őrölt szegfűszeg; Vaníliarúd
8 – Vaj
Szükséges eszközök: Alufólia; Főzőedények; Serpenyő; Tepsi

1. lépés

A bacon (CS1) szeleteket alufóliára helyezzük, úgy hogy picit fedjék egymást. Erre tesszük a kiklopfolt csirkemell szeleteket (CS2), majd a kéksajtot (CS3).

2. lépés

A csirkemelleket óvatosan összezárjuk, majd egyenként alufóliába tekerjkük őket úgy, hogy a fólia illesztése felül legyen, így elkerüljük, hogy kifolyjon az értékes húsnedv. Az alufóliát a csirkemellek végeinél finoman összenyomkodjuk, majd 180 fokos sütőben 20 percig sütjük.

3. lépés

Közben elindítjuk a rizst. Egy főzőedénybe beleszórjuk a rizst (CS4), majd szárazon, közepes hőfokon 4-5 percig kevergetés mellett meg- pirítjuk a rizsszemeket. Ezután felöntjük a rizst 2x-es mennyiségű vízzel. Időnként átkavarva, szükség esetén a folyadékot is pótolva készre főzzük kb. 20 perc alatt.

4. lépés

Ha felraktuk a rizst, elkészítjük a karamellizált körtét. A cukrot (CS5) egy vastagabb falú edénybe tesszük, és közepes lángon megolvasszuk. Közben ne kevergessük, csak a lábost rázogassuk.

5. lépés

Amikor halványbarna, hozzárakjuk a körtedarabokat (CS6) a lapos felükkel lefelé. Fűszerezzük fahéjjal, vaníliával, szegfűszeggel, csillagánizzsal, borral (CS7) és kis lángon puhára pároljuk. Mielőtt lehúznánk a tűzről, dobjuk rá a vajat (CS8) is és mozgassuk át vele a körtéket.

6. lépés

Ha letelt a csirke 20 perces sütési ideje kivesszük, majd félretesszük pihenni. Tálalás előtt kicsomagoljuk a melleket és forró serpenyőben kevés olajon hirtelen körbepirítjuk.