Főzési útmutató

Csirkés quesadilla

Adatok

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi fok: Könnyű
Allergének:
 –
Kalória: 0 kcal / 1 adag
Csípősség: Pikáns
Vegetáriánus: Nem
Hozzávalók:
1 – Fokhagyma; Vöröshagyma
2 – Kaliforniai paprika; Paradicsom
3 – Füstölt pirospaprika; Paradicsompüré; Római kömény
4 – Csirkemell filé; Olívaolaj
5 – Tortilla lap
6 – Cayenne bors; Metélőhagyma (snidling); Őrölt fekete bors; Só; Tejföl
7 – Cheddar sajt
Szükséges eszközök: Lábas, Serpenyő

1. lépés

A hagymát, majd a fokhagymát (CS1) egy serpenyőben 4-5 perc alatt megpirítjuk.

2. lépés

Hozzáadjuk a kockára vágott színes kaliforniai paprikát és a paradicsomot (CS2). Ha minden megpirult, hozzáadjuk a római köménnyel és füstölt paprika őrleménnyel ízesített paradicsomsűrítményt (CS3). Egy kevés vizet adhatunk hozzá, hogy a paradicsompüré ne égjen oda.

3. lépés

Egy serpenyőben megpirítjuk az olajos csirkemellcsíkokat (CS4), 1-1 kávéskanál sóval és borssal fűszerezzük, majd a kaliforniai paprikás szószhoz adjuk.

4. lépés

Egy serpenyőben elkezdjük melegíteni a tortillalapot (CS5), az egyik felére teszünk pár kanállal a raguból, majd erre kanalazunk a pikáns tejfölös szószból (CS6), végül a reszelt cheddar sajttal (CS7) szórjuk meg. A tortilla lap másik felét rá hajtjuk a ragura és addig pirítjuk, amíg a sajt bele nem olvad.

5. lépés

Tálaláskor a quesadillát félbevágjuk és még melegen fogyasztjuk.