Főzési útmutató

Meggyes mákos kevert süti

Adatok

 

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi fok: Könnyű
Allergének:
 –
Kalória: 0 kcal / 1 adag
Csípősség: Nem csípős
Vegetáriánus: Nem
Hozzávalók:
1 – Vaj
2 – BL55 búzafinomliszt; Kristálycukor; Mák; Margarin; Tejföl; Tojás
3 – Meggy
Szükséges eszközök: Közepes méretű, magasfalú tepsi

1. lépés

 

Bekapcsoljuk és előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Vajjal (CS1) kikenünk egy kisméretű tepsit, hogy ne ragadjon a sütemény tésztája az edény falához.

2. lépés

 

Beleöntjük a süteménymasszát (CS2) az előkészített tepsibe. Majd megemeljük a tepsit megrázogatjuk, hogy a massza mindenhol egyenlően eloszoljon benne.

3. lépés

 

Ezután a massza tetejére rászórjuk a meggyet (CS3). Azokat óvatosan belenyomkodjuk, nehogy megégjenek, a nagy része azonban majd magától belesüllyed a sütéskor a tésztába.

4. lépés

180 fokon kb. 25-30 percig készre sütjük a süteményünket. Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy átsült-e. Ha a tű végére nem ragad fel a tészta, akkor elkészült a sütemény.