Főzési útmutató

Tejfölös karfiolleves

Adatok

 

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézségi fok: Könnyű
Allergének:
 Glutén, Tej
Kalória: 395 kcal / 1 adag
Csípősség: Nem csípős
Vegetáriánus: Nem
Hozzávalók:
1 – Vöröshagyma
2 – Angol zeller; Fehérrépa; Fokhagyma; Karfiol; Őrölt Borókabogyó; Paradicsom; Sárgarépa; Zöldpaprika
3 – Liszt; Pirospaprika, őrölt
4 – Tejföl
5 – Házi tészta
6 – Petrezselyem
Szükséges eszközök: Étolaj; Lábas; Só, Bors

1. lépés

Egy lábosban a kockákra vágott hagymát (CS1) 4 evőkanál olajon közepes lángon megpároljuk kb. 4-5 perc alatt, majd hozzáadjuk a zöldségeket és az őrölt borókabogyót (CS2) és 1 percig pirítjuk a zöldségeket.

2. lépés

Ezután meghintjük pirospaprikás liszttel (CS3) és ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőségesen ellepje, majd addig főzzük a levesünket, amíg meg nem puhulnak a zöldségek.

3. lépés

Ha a zöldségek puhára főttek, a levesből kiveszünk 1 dl levet és a tejfölhöz (CS4) keverjük (hőkiegyenlítéssel). Visszaöntjük a zöldségekhez a tejfölös levet, majd beletesszük a házi tésztát (CS5) és a petrezselymet (CS6) is. Főzzük még így 10 percig és kész is a levesünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.