Adatok
Elkészítési idő: 40 perc
Nehézségi fok: Közepes
Allergének: –
Kalória: 0 kcal / 1 adag
Csípősség: Nem csípős
Vegetáriánus: Nem
Hozzávalók:
1 – Sertéskaraj
2 – Liszt
3 – Sertészsír
4 – Kolozsvári szalonna; Vöröshagyma
5 – Barna csiperke; Paradicsom; Zöldpaprika
6 – Pirospaprika, őrölt
7 – Tejföl
8 – Csuszatészta
Szükséges eszközök: Főzőedény, Serpenyő, Só, bors, Szűrő
1. lépés
A húst (CS1) ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd beleforgartjuk a lisztbe (CS2) eztuán felforraljuk a zsírt (CS3) és a hússzeletek mindkét oldalát kissé megpirítjuk benne, majd félre tesszük őket.
2. lépés
Az apró kockára vágott szalonnát és vöröshagymát a hús sütésből megmaradt zsiradékon (CS4) üvegesre pirítjuk közepes lángon kb. 5 perc alatt.
3. lépés
A paradicsomot, paprikát, és a gombát (CS5) hozzáöntjük a hagymához, ízlés szerint sózunk, borsozunk kicsit átforgatjuk őket, hogy megpiruljanak, majd rászórjuk a pirospaprikát (CS6).
4. lépés
Ezután beletesszük az elősütött hússzeleteket és az egészet felöntjük kevés vízzel (kb. 1 dl), és így puhára főzzük.
5. lépés
Végül a hússzeleteket kivesszük a mártásból. A tejfölt (CS7) csomómentesre keverjük, kanalazunk hozzá a szaftból, majd a mártáshoz adjuk. Visszatesszük a húst majd pár perc alatt összeforraljuk.
6. lépés
A házi tésztát (CS8) sós forrásban lévő vízben kb. 20 perc alatt puhára főzzük, leszűrjük, majd az elkészült bakonyi szelettel tálaljuk.