Főzési útmutató

Házi kókuszkocka

Adatok

 

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi fok: Könnyű
Allergének:
 Glutén, Tej
Kalória: 450 kcal / 1 adag
Csípősség: Nem csípős
Vegetáriánus: Igen
Hozzávalók:
1 – Kristálycukor; Vaj
2 – Tojás
3 – Méz
4 – BL55 búzafinomliszt; Sütőpor
5 – Tej; Tej
6 – Vaj
7 – Kakaópor; Kristálycukor
8 – Kókuszreszelék
Szükséges eszközök: Kis lábas; Kisebb tepsi; Tál; Villa

1. lépés

Egy tálban a cukrot és a szobahőmérsékletű vajat (CS1) krémesre keverjük egy robotgéppel vagy egy villa segítségével.

2. lépés

Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojást (CS2), majd a mézet (CS3). A masszához részletekben hozzáadjuk még a sütőporos lisztet (CS4), végül a tejből (CS5) is adunk hozzá 1 dl-t, és csomómentesre keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, majd 180 fokon, kb. 30 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e, majd a tepsiből kivéve pihentetjük 15 percet. Közben elkészítjük a mázat.

3. lépés

Egy kis lábasban vajat (CS6) olvasztunk, majd folyamatos kavarás mellett hozzáadjuk a cukrot és a kakaót (CS7), végül a maradék tejet (CS5). Alacsony lángon összeforraljuk, majd megvárjuk, míg kihűl.

4. lépés

A piskótát tetszés szerinti kockákra vágjuk. Ezután egyesével haladva a piskótakockát belemártogatjuk az elkészített mázba.

5. lépés

Majd a mázzal bevont kockát egy villa segítségével a kókuszreszelékbe (CS8) forgatjuk, félre tesszük és jöhet is a következő kocka.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.