Főzési útmutató

Rizskoch gyümölcsraguval

Adatok

 

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi fok: Közepes
Allergének:
 –
Kalória: 852 kcal / 1 adag
Csípősség: Nem csípős
Vegetáriánus: Igen
Hozzávalók:
1 – Tej
2 – Rizs
3 – Tojás
4 – Bourbon Vaníliás cukor; Kristálycukor
5 – Erdei gyümölcs fagyasztott
6 – Vaj
7 – Búzadara
8 – Erdei gyümölcs fagyasztott; Kristálycukor
Szükséges eszközök: Botmixer; Edény; Keverőtálak; Tepsi

1. lépés

A tejet (CS1) egy fazékban feltesszük főni, hogy le ne égjen folyamatosan kevergetjük és amikor forr, beleöntjük a rizst (CS2). Ha közben elforr a tej, vízzel pótoljuk. Kb. 30 perc múlva levesszük a tűzről, és lefedve hagyjuk még egy kicsit puhulni.

2. lépés

A tojásokat (CS3) kettéválasztjuk. A tojássárgájába belekeverjük a kétféle cukrot (CS4), majd kézimixerrel felverjük.

3. lépés

Egy másik tálban a tojásfehérjét kemény, fehér habbá verjük.

4. lépés

A tejberizsbe keverjük a cukros tojássárgáját, majd beleforgatjuk a gyümölcsöt (CS5) és óvatosan hozzáadagoljuk a felvert tojáshabot vigyázva, hogy ne törjön össze.

5. lépés

Kivajazott (CS6) és grízezett (CS7) tepsibe öntjük a keveréket, és előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük.

6. lépés

Miután megsült a rizskoch, kicsit hűlni hagyjuk majd felvágjuk és leöntjük a gyümölcsöntettel (CS8).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.