Főzési útmutató

Ázsiai marharagu pirított tésztával

Adatok

 

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi fok: Nehéz
Allergének:
 Glutén
Kalória: 422 kcal / 1 adag
Csípősség: Enyhén csípős
Vegetáriánus: Nem
Hozzávalók:
1 – Vöröshagyma
2 – Fokhagyma; Gyömbér; Marhacomb
3 – Kelkáposzta
4 – Méz; Szezámolaj; Szójaszósz
5 – Sárgarépa
6 – Spagetti
7 – Póréhagyma; szezám mag
8 – Őrölt fekete bors; Só
9 – Só
Szükséges eszközök: 

1. lépés

Egy kevés olajon a felkockázott vöröshagymát (CS1) üvegesre pirítjuk egy serpenyőben kb. 5 perc alatt.

2. lépés

Ezután a húst tesszük hozzá, a gyömbérrel és fokhagymával (CS2) fehéredésig pirítjuk. Rátesszük a kelkáposztát (CS3) és azt is 1-2 perc alatt lepirítjuk. Sóval és borssal (CS8) fűszerezzük.

3. lépés

Hozzáadunk mézet, szójaszószt és szezámolajat (CS4). Pár perc alatt átforgatjuk a serpenyő tartalmát, majd felöntjük vízzel, ellepve a húsokat, amelyek így kb. 50-60 perc alatt puhára főnek. Szükség szerint időközben pótolhatjuk a vizet.

4. lépés

Miután megpuhult a hús, adjuk hozzá a répát (CS5), és így főzzük tovább még kb. 15 percig.

5. lépés

Végül, amikor már a répák is megpuhultak és a víz nagy része is elpárolgott a serpenyőből, akkor levesszük a tűzhelyről. Tálaláskor a húshoz hozzáadjuk a szezámmagot és a friss póréhagymát (CS7).

6. lépés

Süssük meg a tésztát (CS6) szárazon folyadék mentes tepsiben (kb. 170 fokon 10 perc vagy 150 fok 15-20 perc.) Egyszer forgassuk át és ellenőrizzük, hogy ne égjen meg.

7. lépés

Miután megsültek a tészták, kicsit várunk, hogy kihűljenek; majd bő, sós (CS9) vízben megfőzzük őket, a forrástól számítva kb. 20 perc alatt. És tálalhatunk!