Adatok
Elkészítési idő: 40 perc
Nehézségi fok: Közepes
Allergének: –
Kalória: 0 kcal / 1 adag
Csípősség: Nem csípős
Vegetáriánus: Nem
Hozzávalók:
1 – Felső Csirkecomb filé bőrrel
2 – Fokhagyma; Tej
3 – Cayenne bors; Füstölt pirospaprika; Kakukkfű friss; Liszt; Őrölt fekete bors
4 – Tojás
5 – Kukoricapehely
6 – Angol zeller; Káposzta; Sárgarépa; Újhagyma1
7 – Majonéz; Tejföl
8 – Balzsamecet
9 – Porcukor; Vöröshagyma por
Szükséges eszközök: 3 keverő tál; Étolaj; Őrölt fehérbors; Papírtörlő; Serpenyő; Só
1. lépés
A csirkecombokat (CS1) fokhagymás tejbe áztatjuk (CS2). Amíg a káposztasalátát összeállítjuk addig hagyjuk hűtőben pihenni.
2. lépés
A csirkecombokat leszárítjuk és egyenletesre klopfoljuk.
3. lépés
A besózott csirkecombokat megforgatjuk a lisztes keverékben (CS3), aztán a felvert tojásban (CS4), majd a nagyobb darabokra tört kukoricapehelyben (CS5).
4. lépés
A panírozott húsdarabokat forró olajban kisütjük. Majd papírtörlőn az olajat lecsöpögtetjük.
5. lépés
A vékonyra szeletelt káposztákat és a többi zöldséget összekeverjük és besózzuk. Hagyjuk állni 30 percet, majd alaposan kinyomkodjuk.
6. lépés
Hozzáadjuk a tejfölt és a majonézt (CS7). Alaposan összekeverjük. Ismét hagyjuk állni egy keveset.
7. lépés
Ezután ízlés szerint hozzá keverjük a balzsamecetet (CS8), a porcukrot és a vöröshagyma port (CS9), valamint a fehérborsot. Ha a szájízünknek megfelelő, hűtőben pihentetjük fogyasztásig.