Főzési útmutató

Kakukkfüves csirkeragu leves zöldségekkel

Adatok

 

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi fok: Közepes
Allergének:
 –
Kalória: 0 kcal / 1 adag
Csípősség: Nem csípős
Vegetáriánus: Igen
Hozzávalók:
1 – Vöröshagyma
2 – Felső Csirkecomb filé bőrrel
3 – Fokhagyma; Kakukkfű friss
4 – Amendine burgonya (főzni való); Fehérrépa; Sárgarépa
5 – Fagyasztott Zöldborsó (zsenge)
6 – Petrezselyem
Szükséges eszközök: Fazék, Só,bors

1. lépés

Egy fazékban kevés olajat felforrósítunk és a hagymát (CS1) megdinszteljük (üvegesre pirítjuk) benne kb. 5 perc alatt.

2. lépés

A csirkecomb filét (CS2) megpároljuk a hagymán fehéredésig, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és utána rárakjuk a fokhagymát és a kakukkfüvet (CS3).

3. lépés

A zöldségeket (CS4) hozzáöntjük a fazékba, majd a csirkével együtt átpároljuk 2-3 percig.

4. lépés

Ezután felöntjük vízzel, és tovább főzzük 20-30 percig. Amikor már érezzük, hogy puhul a zöldség beletehetjük a borsót (CS5) és együtt főzzük még negyed órán át.

5. lépés

Tálaláskor megszórjuk a levest friss petrezselyemmel (CS6).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük