Főzési útmutató

Olaszos paradicsomleves

Adatok

 

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi fok: Könnyű
Allergének: –
Kalória: 0 kcal / 1 adag
Csípősség: Nem csípős
Vegetáriánus: Igen
Hozzávalók:
1 – Angol zeller; Fokhagyma; Olívaolaj; Sárgarépa; Vöröshagyma
2 – Kristálycukor; Paradicsompüré
3 – Bazsalikom levél; Kakukkfű friss; Oregánó (őrölt); Paradicsom; Paradicsomlé
4 – Tejszín
5 – Parmezán
Szükséges eszközök: Botmixer, Főzőedény, Só, bors

1. lépés

Az olívaolajos zöldségeket (CS1). egy főzőedényben 4-5 perc alatt, közepes lángon megpirítjuk

2. lépés

Hozzáadjuk a paradicsompürét és a cukrot (CS2), majd folyamatosan kevergetve pirítjuk még 1 percig

3. lépés

Beletesszük a fűszeres paradicsomot (CS3) és felöntjük 1,5 l vízzel (2 adagosnál a fele), sózzuk, borsozzuk és lefedve, gyöngyözve főzzük kb. 20 percet. Szükség esetén pótoljuk a folyadékot.

4. lépés

Ha megfőttek a zöldségek, akkor egy botmixerrel egyneműsítjük a levest. Szükség esetén sűrűségét víz hozzáadásával állítsuk be és sóval, borssal vagy cukorral ízesítsük ha szükséges.

5. lépés

Tálaláskor ízlés szerint tejszínt csepegtetünk rá (CS4) és megszórjuk parmezánnal (CS5).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük