Főzési útmutató

Csoki mousse mogyorómorzsával

Adatok

 

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézségi fok: Közepes
Allergének:
 –
Kalória: 0 kcal / 1 adag
Csípősség: Nem csípős
Vegetáriánus: Igen
Hozzávalók:
1 – BL55 búzafinomliszt; Kristálycukor; Törökmogyoró
2 – Vaj
3 – Étcsokoládé; Vaj
4 – Narancs
5 – Tojás
6 – Nádcukor (világos)
Szükséges eszközök: Hőálló tál, Kézi mixer, Lábas, Spatula, Sütőpapír, Tálaló pohár, Tepsi

1. lépés

A száraz hozzávalókat (CS1) a felkockázott vajjal (CS2)és egy csipet sóval összedolgozzuk.1-2 percnél többet nem kell gyúrni, nem gond, hogyha marad néhány vajdarab a tésztánkban. Ezt követően egy papírral bélelt sütő tepsire nyomkodjuk és 150 fokra előmelegített hő légkeveréses sütő- ben 20 – 22 perc alatt világos barnára sütjük. Sütés közben 1-2 alkalommal kicsit átkeverjük a tésztát az egyenletes sülés érdekében.

2. lépés

A csokis keverékünket (CS3) egy hőálló tálba tesszük. Egy alkalmas méretű edényben vizet melegítünk, amikor felforrt lezárjuk és a tetejére ültetjük a csokis tálunkat. A víz gőzében felolvasztjuk, simára elkeverjük, facsarunk bele a narancs levéből (CS4) is.

3. lépés

A tojást (CS5) szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, melybe félútón hozzá adjuk a cukrot (CS6) és így verjük készre a habunkat. Közben a vízgőzről levesszük a csokoládé alapunkat, gyorsan belekeverjük a tojás sárgáját.

4. lépés

Ezután egy spatula segítségével a tojáshabot óvatos, de gyors mozdulatokkal a csokoládéval összeforgatjuk. A tálalópohár aljára morzsát szórunk, rákanalazunk a mousse-ból. Hűtőben hagyjuk kidermedni, majd fogyasztás előtt rátesszük a mogyorómorzsát a tetejére.