Főzési útmutató

Házi pirított gnocchi tejszínes gombával, parmezánnal

Adatok

 

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi fok: Könnyű
Allergének:
 –
Kalória: 0 kcal / 1 adag
Csípősség: Nem csípős
Vegetáriánus: Igen
Hozzávalók:
1 – Rózsaburgonya
2 – BL55 búzafinomliszt; Só
3 – Tojás
4 – BL55 búzafinomliszt
5 – Fokhagyma; Salotta hagyma; Vaj
6 – Barna csiperke
7 – Fehérbor
8 – Babérlevél; Kakukkfű friss; Őrölt fehérbors; Tejszín
9 – Parmezán; Petrezselyem
Szükséges eszközök: 

1. lépés

A burgonyát (CS1) hideg, sós vízben feltesszük főni. Forrástól számítva 20-25 perc alatt megpuhul. Egy kés beleszúrásával tudjuk könnyen megállapítani, hogy elkészült-e.

2. lépés

Leszűrjük, és még melegen egy villa segítségével összetörjük. A tészta begyúrásához az áttört burgonyát, sót, lisztet (CS2) és a tojás (CS3) sárgáját összedolgozzuk. Lisztezett (CS4) felületen ujjnyi vastagra lapítjuk a kezünkkkel, majd felvágjuk tetszőleges formájúra

3. lépés

A formázás közben már bő sós vizet forralunk a főzéshez, beletesszük a tésztát. 2-3 percig gyöngyözve főzzük, majd hideg vízbe szedjük át, hogy megállítsuk a főzést. Leszűrjük, leitatjuk, enyhén beolajozzuk. Teflonos serpenyőben egyenletesen megpirítjuk a tálalás előtt

4. lépés

Egy teflon serpenyőbe 2 evőkanál növényi olajat öntünk, beletesszük a hagymás keveréket (CS5) és alacsony hőfokon halvány színt adunk neki 3-4 perc alatt. Hozzá adjuk a felvágott gombát (CS6) és folyamatos keverés mellett közepes lángon enyhén lepirítjuk.

5. lépés

Felöntjük a fehérborral (CS7), amit nagyjából 1 perc alatt elpárolunk róla. Ízlés szerint sózzuk majd a tejszínes, fűszeres keveréket (CS8) adjuk hozzá. Közepes hőfokon 5-6 perc alatt mártás sűrűségűre visszaforraljuk. A serpenyőt félre húzzuk, hozzá keverjük a parmezán (CS9) chips, készítése után megmaradt részét, amit elkeverünk az alapunkban, de már nem melegítjük tovább. A babérlevelet és a kakukkfüvet vegyük ki az elkészített mártásunkból.

6. lépés

Egy lapos tányérra helyezzük a sütőpapírunkat. A parmezánból (CS9) egy evőkanálnyit kör alakban egyenletesen elosztunk rajta. Mikró hullámú sütőben közepes fokozaton 1-1,5 perc alatt megsütjük. Színe halvány aranysárga lesz. A tányérról lehúzva a konyhapulton hagyjuk kihűlni. Vigyázzunk, mivel a tányér fel fog forrósodni

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük