Főzési útmutató

Padlizsánkrém házi lepénykenyérrel

Adatok

 

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézségi fok: Könnyű
Allergének:
 Glutén, Tej
Kalória: 546 kcal / 1 adag
Csípősség: Nem csípős
Vegetáriánus: Igen
Hozzávalók:
1 – Fokhagyma
2 – Padlizsán
3 – Majonéz; Metélőhagyma (snidling); Tejföl
4 – BL55 búzafinomliszt; Sütőpor
5 – Joghurt
6 – BL55 búzafinomliszt
Szükséges eszközök: Habverő; Húsfogó csipesz; Kanál / spatula; Kés; Nyújtódeszka; Só; Sütőedény; Sütőrács; Szűrő; Tál; Tapadásmentes serpenyő

1. lépés

A padlizsánt (CS2) hosszában egyik felén kicsit bevágjuk (nem vágjuk el teljesen) és a fokhagymával együtt (CS1) egy sütőedénybe helyezzük. 200 fokra előmelegített légkeveréses sütőben először 10 percig sütjük, ekkor kivesszük a héjában sült fokhagymát, hogy nehogy megégjen. A padlizsánokat további 30 percig sütjük, amíg teljesen összenyomható állagúak nem lesznek. A sütő erejétől függően adhatunk hozzá még valamennyi sütési időt.

2. lépés

A megsült padlizsánokat kiemeljük az edényből. A bevágás mentén ketté nyitjuk és egy kanál vagy spatula segítségéven kikaparjuk a belsejét, amit egy szűrőre helyezünk lecsepegtetni 20 percre. A padlizsán húst egy tálba tesszük, sózzuk és borsozzuk, majd egy habverő segítségével keverve összetörjük, hozzáadjuk a héjából kinyomott fokhagymát (ízlés szerint). Beletesszük a majonézes tejfölt és a metélőhagymát (CS3). Alaposan elkeverjük, majd tálaljuk.

3. lépés

A száraz összetevőket (CS4) a joghurttal (CS5) pár perc alatt egynemű tésztává gyúrjuk, majd egy hengert sodrunk belőle.

4. lépés

A tésztát 8 részre vágjuk (lehet több részre is, így kisebb pitákat kapunk). Lisztezett (CS6) felületen vékony körlapokat nyomkodunk belőlük.

5. lépés

A tésztaformázás közben egy serpenyőt kezdünk hevíteni, melybe szárazon helyezzük a tésztalapokat, oldalanként 2 percig sütjük a pirult szín eléréséig. Érdemes egy rácsra téve visszahűteni kissé.