Alapanyagok, egyéb

A szári Csoroszlya Farm -„farm to table”

“Nem az a gond, hogy itthon nincsenek jó termelők, hanem az, hogy nem tudják, mit és mennyit kellene termelniük. Az egyik legfontosabb dolog az, hogy elinduljon a kommunikáció a két fél, azaz a termelő és a séf között” – mondja Boldizsár.

Horváth Boldizsár és Nobilis Ágoston a szári Csoroszlya Farm vezetői, Magyarországon egyedülálló ötlettel álltak elő, mégpedig azzal, hogy olyan közvetlen kapcsolatot és állandó kommunikációt építsenek ki az „éttermekkel”, amelyben sokkal világosabban kiderül, hogy az adott étteremnek mire van igényük.

2017-ben kezdtek el éttermeket bio alapanyaggal kiszolgálni és viszonylag gyorsan szert tettek néhány csúcsügyfélre, amely nyilvánvalóan annak köszönhető, hogy szezonális, friss és organikus alapanyagokkal foglalkoznak, emellett pedig kiválóan kommunikálnak.

Szántóföldi ökológiai gabonatermesztés mellett 1,5 hektáron belevágtak a prémium  burgonya termesztésébe is és az idei szezonban kimondottan az otthon is könnyen előkészíthető burgonyákat kínálják, amelyek beszerzése eddig csak nehezen, főként külföldről volt lehetséges.  Kivételes népszerűségük a FAZÉKBA! program megálmodójának, Borinak is feltűnt, így nem volt kérdés az együttműködés! 

Büszkeséggel mondhatjuk, hogy a Csoroszlya Farm minőségi biotermékeit mostantól megtaláljátok ételcsomagjainkban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük